Είναι εγγυημένα τα πλέον νόστιμα, τραγανά και υγιεινά βουτήματα με τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας, να δώσετε στα παιδάκια σας σαν κολατσιό στο σχολείο ή το απόγευμα στο σπίτι, να τα προσφέρετε σαν γλυκό δωράκι σε φίκους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ό,τι πιο γρήγορο και εύκολο μπορείτε να ετοιμάσετε σε μπισκοτοειδές στο σπίτι. Από τη στιγμή που θα ανάψετε το φούρνο σας να προθερμανθεί και συγκεντρώσετε στον πάγκο τα υλικά σας, σε μισή ώρα θα ξεφουρνίζετε!
Υλικά:
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
- 3/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα και αφήνετε το σύρμα.
- Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Τέλος ανακατεύετε τις σταγόνες της σοκολάτας και τα αμύγδαλα.
- Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί θα σας διαλυθούν.