Ούτε αβγά, ούτε μίξερ, ούτε μαρέγκες, ούτε βούτυρο, ούτε ζάχαρη. Καλά πλάκα μας κάνεις, θα αναρωτηθείτε και δικαίως. Όχι καμία! Αλλά τι να πω; Μόνο η δοκιμή μπορεί να σας πείσει. Δεν θέλει ούτε κόπο, ούτε χρόνο. Τον τρόπο σας τον εξηγώ παρακάτω…
Υλικά για 6 άτομα
- 200ml γάλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 30ml λικέρ πορτοκάλι ή ρούμι ή κονιάκ
- 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 300ml κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
- Μερικές σταγόνες ή ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα με το ξύσμα του πορτοκαλιού να ζεσταίνεται σε κατσαρολάκι και ρίχνετε σε ένα μπολ τη σοκολάτα. Όταν πάρει βράση, το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε στη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτοντας και το λικέρ ή όποιο ποτό χρησιμοποιήσετε.
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Όταν γίνει χλιαρό το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύετε μέσα τη χτυπημένη κρέμα και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.