Είναι τόσο εύκολο να τον φτιάξεις, μπορείς να τον παραλλάξεις τόσο εύκολα προσθέτοντας και αφαιρώντας, αλλάζοντας και αντικαθιστώντας υλικά. Τα 3 πρώτα μόνο μην πειράξετε… Και κάνει πάντα τόση εντύπωση στο τραπέζι, Οι φανατικοί με τη σοκολάτα σου ζητάνε πάντα τη συνταγή. Α, και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο να πάρουν μαζί τους στο σπίτι ότι μείνει στην πιατέλα.
Υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
- 250γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 125γρ. μαργαρίνη σκληρή
- 200γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 50γρ. καρύδα ινδική
- 50γρ. κράμπερις
- 1 κουτί μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 2-3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη στα μικροκύματα με προσοχή. Πρώτα τα ρυθμίζετε στο 1 λεπτό και μετά αν χρειάζεται περισσότερο, συνεχίζετε ανάλογα.
- Ανακατεύετε να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ενωθεί με τη μαργαρίνη και μετά ανακατεύετε μέσα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τα κράμπερις.
- Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια, το καθένα στα τέσσερα και τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας. Ραντίζετε με το ρούμι και ανακατεύετε καλά.
- Ντύνετε μια φόρμα με χαρτί ψησίματος, αφού πρώτα το βρέξετε κάτω από τη βρύση και το στύψετε καλά. Αδειάζετε μέσα το μείγμα που φτιάξατε, το κλείνετε από πάνω με το χαρτί που εξέχει και το αφήνετε καμιά δυο ώρες στο ψυγείο πριν το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη φόρμα και αφαιρέσετε το χαρτί.
- Διακοσμείτε με λίγη τριμμένη καρύδα, λίγα κράμπερις και λίγη ψίχα από φιστίκια Αιγίνης.